Wat vinden ondernemers van Bedrijventerrein de Beatrixhaven ? 

Wibo Feijen van het bedrijf Steel Solutions beschouwt zichzelf als een ketenregisseur in de internationale staalindustrie. De Beatrixhaven is voor hen een ideale locatie omdat er van oudsher een groot staalcluster aanwezig is. Volgens hem komt dat vanwege de uitstekende multimodale infrastructuur die voorhanden is. Maar ook de ligging ten opzichte van de zeehavens en het grote achterland draagt bij aan een gunstig vestigingsklimaat.

Sotec Group is een Hi-tech bedrijf dat zich bezig houdt met machinebouw en bijbehorende service.

Ben Linkens en Gillian Lekner vertellen dat 'kennis' erg belangrijk is voor de bedrijfsvoering. Naast de mooie omgeving en goede infrastructuur, zijn ze te spreken over de beschikbaarheid van goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast waarderen ze de samenwerking tussen de ondernemers op de Beatrixhaven, alsook de samenwerking met kennispartners zoals de RWTH Aachen en de NV Industriebank LIOF.

Friso de Vries van het bedrijf Laura Metaal heeft onlangs een grote nieuwe bedrijfshal gebouwd. Hij is zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente Maastricht in dit investeringsproject. Ook van het goede ondernemersnetwerk op het bedrijventerrein heeft hij veel profijt.

Naast de goede ligging en infrastructuur vindt hij het een groot pluspunt hoe in deze regio de 'goede kant van het leven' verenigd kan worden met 'het harde werken.'